A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство "Близнюківська центральна районна лікарня"

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН !!!

Дата: 24.03.2023 09:56
Кількість переглядів: 72

Міністерство охорони здоров'я України з метою вжиття заходів щодо мінімізації шкідливого впливу самолікування на здоров’я населення, забезпечення моніторингу за дотриманням правил рецептурного відпуску лікарських засобів з серпня 2022 року в Україні ініціювало запровадження електронного рецепту на антибактеріальні лікарські засоби. Крім того, з листопада електронний рецепт поширився на наркотичні (психотропні) лікарські засоби.

 

Наступним етапом з квітня 2023 року планується розширення електронного рецепта на всі лікарські засоби, які підлягають відпуску за рецептом лікаря. Це дозволить спростити процес призначення рецептурних ліків, зробити його більш ефективним та сучасним. Також це дозволить посилити контроль за відпуском рецептурних ліків у аптеках. До того ж цифрове рішення є частиною вимог євроінтеграційних процесів України, адже в багатьох країнах світу відпуск рецептурних ліків відбувається саме з використанням електронних інструментів.

 

З квітня 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків почне здійснюватися за електронним рецептом. Це рішення буде впроваджуватися поступово з можливістю використання лікарями паперових рецептурних бланків. При цьому задля зручності пацієнт зможе сам обрати, за яким рецептом він зможе придбати ліки в аптеці – електронним чи паперовим.

Так, пацієнт не лише зможе отримати ліки контрольовано, прозоро та зручно, але й убезпечити своє здоровʼя від негативних наслідків неправильного чи самовільного вживання рецептурних препаратів.

Що важливо знати пацієнтам про ліки?

Чому на деякі ліки потрібен рецепт?

Поширені міфи про прийом антибіотиків

Шкідливі звички: чим загрожує самолікування?

Що таке електронний рецепт та для яких ліків він потрібен?

Що потрібно знати про е-рецепт – МОЗ відповів на найбільш поширені питання українців

Поради щодо ефективного лікування

Чого категорично не можна робити у разі приймання лікарських засобів

Як отримати ліки за електронним рецептом?

Основні факти про електронний рецепт на рецептурні ліки

Поширені запитання


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування