A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство "Близнюківська центральна районна лікарня"

На території Харківської області проводиться пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Дата: 26.10.2019 09:51
Кількість переглядів: 264

УВАГА!

На території Харківської області проводиться пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

 

     Близнюківське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області інформує, що відповідно до розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України від 28.08.201976 «Щодо організації заходів з проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин в Україні» з 15.10.2019 на території Харківської області проводиться кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

    Розподіл приманок з вакциною відбувається шляхом розкидання із літаків над лісовими та польовими угіддями Харківської області, за винятком територій, які підпадають під заборону польотів літаків (зону NOTAM) – територій Барвінківського, Близнюківського, Борівського, Дворічанського, Ізюмського, Куп’янського району та на території прикордонних районів з Російською Федерацією на відстані 5-10 км від кордону.

     На території Близнюківського району розкладання приманок з вакциною проти сказу буде проведено ручним способом у листопаді 2019 року.

    Приманка безпечна для людей і тварин; має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині — желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

    Дані заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу.

Прохання до жителів району: при виявленні приманок — не брати їх руками і не переносити з місць розкладання!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування